Elektronik Anahtar Çözüm Merkezi

0216 491 85 32 - 0532 376 68 78

Aracınız anahtarı kaybolmuş yada ulaşamıyorsanız,

Hemen Bizi Arayın!
Aracınız hangi marka ve model olursa olsun, uzman ekibimiz araca yerinde müdahale edecek ve en kısa zamanda uygun anahtarlar üretilecektir.






İMMOBİLİZER OTO ANAHTARLARI

ŞİMŞEK ANAHTAR olarak immobilizer oto anahtarlarında, gelişen teknolojiyi tecrübemizle Birleştirerek sektörde önemli bir konum elde ettik. Aracınızın anahtarlarını tamamen Kaybettiniz veya yedek anahtarınız yok mu ? Oto servislerinin 7 gün ile 15 gün arasında teslim ettikleri anahtarları bizler aynı gün, bir kaç saat içerisinde, üstelik oto servislerine göre çok cazip fiyat seçenekleri ile sizlere teslim ediyoruz. 

Teknolojinin son ürünü olan sürekli Güncellenebilen makinelerimiz ve bilgisayar destekli yazılımlarımız ile aracınızın anahtarlarını Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde yapıyoruz. Artık aracınızın anahtarlarını yaptırmak için günlerce çile çekmenize gerek yok. Tatile veya uzun iş yolculuklarına çıkacaksınız ama yedek anahtarınız yok, ya da anahtarlarınızı tamamen Kaybettiğiniz için aracınızı çalıştıramıyorsunuz. 

İşte tam bu noktada bizler devreye giriyoruz. İsterseniz aracınızın yedek anahtarını, isterseniz tamamen kayıp olan anahtarınızı çok kısa bir Sürede sizlere teslim ediyoruz. Acaba kaybettiğim anahtarımı birileri bulurda aracımı çalarlar mı? Diye düşünmenize de gerek yok. Çünkü sizin isteğinize göre eski anahtarınızın tüm bilgilerini Aracınızın beyninden tamamen silip yeni kodları yüklüyoruz. Böylece eski anahtarınızı siz veya Başkaları bulsa da aracınız çalışmaz. 

Aracınızın anahtarlarını yaptırmak istediğinizde ister siz gelin, isterseniz arayın bizler gelelim. Her marka ve model otoların immobilizer anahtarlarında, tecrübeli ve güvenilir kadromuzla Haftanın 7 günü 24 saat sizlerin hizmetinizdeyiz.



.:: İMMOBİLİZER OTO ANAHTARI YAPTIRMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ::.

Şahıslar İçin:
 Kimlik fotokopisi
 Oto ruhsat fotokopisi
 Oto, başkasına aitse vekaletname
Şirketler İçin:
 Kimlik fotokopisi
 Oto ruhsat fotokopisi
 Şirket sahibi vekaletname ve dilekçe
 Şirket sahibi imza sirküleri

İMMOBİLİZER NEDİR? 

Dünya çapında artan otomobil hırsızlığı, otomobil üreticilerini her geçen gün yeni yöntemler geliştirmeye zorlamaktadır. Artık, alarm sistemlerine ek olarak, otomobilleri tamamen hareketsiz bırakan güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Direksiyon,el freni, vites kolu ve debriyaj pedalı gibi elemanlara bağlanan mekanik kilitlerden sonra şimdi de otomobillerin motorlarını elektronik olarak kilitleyen ve aynı zamanda immobilizer olarak da bilinen otomobil güvenlik sistemleri geliştirilmiştir.

Artık bir dünya standardı haline gelmiş olan immobilizer (elektronik anahtar) her sene milyonlarca otomobilde standart olarak sunulmaktadır. İmmobilizer, bir çok otoda standart aksesuar olarak kullanılmaktadır. İmmobilizer, sistem beyninin ve devre kesici rölelerinin bulunduğu bir ana ünite, aracın kontak anahtarı yuvasının yakınına yerleştirilmiş bir okuyucu anten ile kontak anahtarının yanına takılan bir elektronik anahtardan oluşur. Kontak anahtarındaki elektronik chip (transponder), okuyucu antenin gönderdiği radyo frekans dalgalarının yarattığı manyetik alanın içine girince şarj olur. 

Bu sayede, elektronik anahtar, içindeki telsiz vericisi vasıtasıyla, üzerine daha evvelden kaydedilmiş olan şifreyi hiç bir enerji kaynağına gereksinim duymadan, 5-10 cm.lik uzaklıktan okuyucu antene gönderir. Okuyucu anten, aldığı bu şifreyi sistemin bilgi bankasındaki mevcut şifrelerle karşılaştırır ve şifrenin doğruluğunu teyit ettikten sonra motorun hayati önem taşıyan kontak, marş motoru ve yakıt pompası devrelerini serbest bırakır, dolayısıyla motorun çalışmasına izin verir. Bu işlemlerin hepsi sürücünün haberi bile olmadan saniyenin onda biri gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Anahtar kontaktan çıkarıldıktan sonra da, motorun bu üç devresi sistem tarafından otomatik olarak tekrar devre dışı bırakılır.

İMMOBİLİZER SİSTEMİNİN BAŞLANGICI 

1993 Yılından sonra Avrupadaki sigorta şirketlerinin yaptıkları baskılar sonucunda otomotiv üreticileri, araçlar üzerinde kullanılacak bir güvenlik sistemi arayışı içerisine girdiler. Bunun sonucunda 1995 yılından sonra Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa da araçlar immobilizer sistemine sahip olarak üretilmeye başlandı. 

İMMOBİLİZER SİSTEMİNİN ARAÇ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ 

İmmobilizer Sistemi araç üzerinde benzinli araçlarda ateşleme sistemini keser  İmmobilizer Sistemi araç üzerinde dizel araçlarda mazot pompasının çalışmasına izin vermez. 

İMMOBİLİZER SİSTEMİNİN ÇALIŞMA YAPISI 

1- Kontak açılıp ECU tarafından Okuyucu aracılığı ile kontak anteni enerjilendirilir,  
2- Antenden gönderilen Radyo Frekanslı (RF) sinyal sayesinde Transponder enerjilenir,  
3- Okuyucu aracılığı ile antenden transponder a soru sorulur,  
4- Soruya alınan cevap anten aracılığı ile okuyucuya oradan da ECU ya aktarılır,  
5- Bu gelen cevap ECU da kayıtlı veriler ile karşılaştırılır,  
6- Verilerin uyumlu olması durumunda immobilizer sistemi aracın çalışmasına izin verir.  
7- Verilerin uyumlu olmaması durumunda immobilizer sistemi aracın çalışmasına izin vermez. 

TRANSPONDER (CHIP) NEDİR? 

Belli bir yapıdaki bilgiyi, manyetik olarak kendi üzerinde saklayan elektronik bir elemandır. Otomotivde 125 KHz ve 134,2 KHz lik frekanslarda çalışır. 

TRANSPONDER ÖZELLİKLERİ

İçindeki bilgiyi kalıcı olarak saklayabilir.  İçindeki bilgi uygun cihazlarla değiştirilebilir. Kablosuz iletişim ile bilgi alış-verişi yapar.  Harici bir güç kaynağı yoktur. 1995 yılından itibaren immobilizer sistemlerle uyumlu olarak araçlarda kullanılmaya başlanmıştır.  Uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışabilirler.






comments